Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium

A cikk több, mint 90 napja módosult, kérjük erre figyeljen!
A rendkívüli járványhelyzet érettségi időszakának utolsó állomásához értek végzős tanulóink június 11-16. között. A szóbeli időszakban a többség csak a bizonyítványosztásra várt.

Cikk megjelenés: 2020-06-21 00:00:00 Utolsó frissítés: 2020-06-22 02:28:37

Akadtak olyanok is, akiknek nehéz napnak indult a szóbeli időszak, de sikeresen túlestek a feleleteken. Hosszú idők óta újra négy végzős osztály bizonyítványosztása következett, amelyet ezúttal az aulában rendeztünk meg, ezáltal is növelve a biztonságos távolságot. Némely osztálynál a 1,5 méteres távolságon kívül még maszk használatára is sor került, de a kézfertőtlenítés sem maradhatott el.

Elsőként kaphatták meg informatikus és rendész tanulóink az érettségihez kötött - ugyanakkor korábban megszerzett - mellékszakképesítés OKJ bizonyítványt is, valamint rendész tanulóink a Katasztrófavédelem koordinálásában elvégzett 35 órás képzésről szóló tanúsítványt is. (Ehhez kapcsolódó cikk elérhető a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság oldalán

A GDSZ és a DSK képviselői is átadták az évek során kiérdemelt diákközösségi valamint sporttevékenységek díjait is. Az osztályfőnökök pedig az osztály legjobb tanulmányi eredményt elérő, illetve közösségben legaktívabb diákjait jutalmazták meg.

Az idei Iskoláért díjat Kucsma Tibor 12.C osztályos tanuló érdemelte ki a nevelőtestület szavazata alapján.

 

A bizonyítványok átadása után került sor a ballagáskori hagyomány "pótlására", miszerint a végzős tanulók képviselői átadják az iskola kulcsát és zászlaját a következő évfolyamnak, biztosítva a GSZI szellemiségét, hagyományait, értékeit.

Kívánunk az érett fiataloknak jó egészséget, sikereket és sok boldogságot a GSZI utáni életben!

 

A digitális fotó ugyan nem sárgul el, de a régi barátságok igen. Vajon mindenkivel így történik majd? Szétszéledünk érettségi után, és egyszer csak elfelejtjük egymást? Vajon elmúlik minden, ha végzünk? Vagy erősebb a barátságunk, mint az épület, ami összezár minket?

 

Leiner Laura

 

 

A bizonyítványosztásról készült képek megtekinthetők Facebook albumunkban ITT.

 Tartalom kulcsszavak