Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium

A cikk több, mint 90 napja módosult, kérjük erre figyeljen!
Iskolánkban az alábbi tanulmányi területeken folynak képzések a 2020-2021-es tanévtől kezdődően.

Cikk megjelenés: 2019-10-16 00:00:00 Utolsó frissítés: 2020-10-01 11:22:34

Gépészet ágazat

A technikai és technológiai fejlődés következtében egyre nagyobb számban van szükség jól képzett műszaki szakemberekre. A fejlődés mellett a különféle szakterületek specializálódása és új szakterületek kialakulása is megfigyelhető.

A műszaki terület szakmái esetén a képzés első részében közös műszaki alapozó oktatásban vesznek részt a tanulók. Ez átjárhatóságot biztosít a különböző szakmaterületek között.

A közös műszaki alapozás során a tanulók azokat az ismereteket sajátítják el, amelyek valamennyi műszaki szakmában azonosak és szükségesek. Az alapozás végén a tanulóknak lehetőségük nyílik a különböző szakirányok közötti választásra.

Az ágazat szakmái jó választást jelentenek mindazoknak, akiket vonz a magas szinten automatizált technológia, szeretnek szerelni, a szervezési feladatokat is szívesen végzik, akik szeretnek alkotni, szerszámokat használni.

Jó választás azoknak a fiataloknak is, akik nyitottak arra, hogy tanulmányaikat szakirányú felsőfokú intézményben folytassák.

Ágazaton belüli képzéseink:

 

 

Specializált gép- és járműgyártás ágazat

 

A technikai és technológiai fejlődés következtében egyre nagyobb számban van szükség jól képzett műszaki szakemberekre. A fejlődés mellett a különféle szakterületek specializálódása és új szakterületek kialakulása is megfigyelhető.

 

 

 

Ágazaton belüli képzéseink:

Mechatronikai technikus

 

 

Informatika és távközlés ágazat

A szakmaterület az informatikai és infokommunikációs szakmákat foglalja magában. Rendkívül dinamikusan fejlődő területe az iparnak.

Az ágazat az informatikai rendszer- és alkalmazás üzemeltetéstől, a hálózatépítésen át, a szoftverfejlesztés és - tesztelésen túl, a távközlésig széles spektrumban kínál lehetőségeket a fiatalok számára, akik egyébként is nagyon nyitottak e terület felé.

Az informatika önálló tudományág, amely a különböző eszközökkel – de különösen a számítógéppel – megvalósított információkezeléssel, azaz az információ megszerzésével, (gyűjtésével), feldolgozásával, tárolásával, sokszorosításával és továbbításával foglalkozik.

A képzés keretében a szakmai gyakorlatokon jól felszerelt műhelyekben, modern vállalati helyszíneken, munkavégzés közben korszerű eszközpark segítségével sajátíthatják el a magas szintű ismereteket.

Az ágazat szakmái jó választást jelentenek mindazoknak, akiket érdekel az internet, a számítógép működése és rejtelmei vagy a programozás és a telekommunikáció. Az itt végzett szakemberek gyorsan képesek elhelyezkedni, mivel keresettek a munkaerőpiacon. Továbbtanulásukhoz jelen képzések biztos alapot adnak.

Ágazaton belüli képzéseink:

Rendészet és közszolgálat ágazat

Az ágazat a magánbiztonsági, a rendészeti és a rendvédelmi szakképesítéseket foglalja magában.

A közszolgálati (rendészeti, rendvédelmi, közigazgatási) ismeretekre épülő képzések az ágazat munkaerő-utánpótlását hivatottak biztosítani.

Az adott szakterület az érdeklődő, illetve elkötelezett fiatalokat neveli és oktatja. A képzés során a közigazgatás, illetve a rendészet választható szakirányoknak megfelelően a fiatalok megismerkednek közszolgálati életpálya sajátosságaival, a leendő választott hivatás fontosabb szakmai elemeivel.

A képzési folyamat során a gyakorlati képzés keretében a tanulók megismerkedhetnek a büntetés-végrehajtás, a katasztrófavédelem-tűzoltóság, a rendőrség, valamint a kormányhivatalok tevékenységének legfontosabb elemeivel.

 Ágazaton belüli képzéseink:Tartalom kulcsszavak