Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium

A cikk több, mint 90 napja módosult, kérjük erre figyeljen!
Iskolánk könyvtára a béke szigete, ahova lyukas órában, vagy órák után el lehet vonulni egy jót beszélgetni, olvasni vagy házi feladatot megoldani.

Cikk megjelenés: 2018-09-01 00:00:00 Utolsó frissítés: 2018-10-20 21:56:33

Könyvtár

Néhány szó a Mûszaki Könyvkiadó szakképzõ referencia-iskoláiról.

Iskolánk könyvtára 2001-tõl a Mûszaki Könyvkiadó referencia-könyvtár hálózatának tagja. A Mûszaki Könyvkiadó kiemelkedõ fontosságúnak tartja, hogy az átalakuló szakmai képzést korszerû, jól használható tankönyvekkel segítse. A kiadó sikeresen részt vesz az OKJ szerinti szakmák képzéséhez szükséges tankönyvekre kiírt pályázatokon.

Kiemelt célja, hogy a megjelent tankönyveket a tanár kollégák minél hamarabb megismerjék, és eredményesen alkalmazzák. E cél érdekében változatos eszközöket használnak. Évente katalógust jelentetnek meg, honlapot mûködtetnek az Interneten (www.muszakikiado.hu), új könyveikrõl ismertetõt küldenek az érintett iskoláknak, területi képviselõik tankönyvbemutatókat tartanak.

A Mûszaki Oktatási Egyesület közremûködésével hozták létre és tartják fenn referencia-könyvtári hálózatukat az ország húsz, neves szakképzõ iskolájában. A kiadó ezekben a könyvtárakban mutatja be könyveit, elsosorban az új tankönyvekre helyezve a hangsúlyt. A könyvállományt folyamatosan bõvítik új könyveikkel. Évente néhány alkalommal rendezvényen ismertetik legfrissebb kínálatukat.

Iskolánk könyvtára nyitva áll minden érdeklõdõ elõtt, akiknek így lehetõségük van a naprakész tájékozódásra, a tankönyvek megismerésére, és a képzéshez legalkalmasabb kiadvány kiválasztására.

A szakmai könyvek - egy elõzetes telefonegyeztetés után - megtekinthetõk a hét bármely napján, vagy tájékoztatás kérhetõ a könyvtárostól a 66/441-004-es telefonszámon.Tartalom kulcsszavak