Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma

A cikk több, mint 90 napja módosult, kérjük erre figyeljen!
A nagyszalontai Arany János Elméleti Líceummal kötött testvériskolai megállapodás keretén belül Iskolánk részt vehetett egy romániai kiránduláson október 18-án.

Cikk megjelenés: 2019-10-18 00:00:00 Utolsó frissítés: 2019-11-08 17:45:15

A Nemes 39 tanulója és 4 pedagógusa látogatott el Arany János szülőházához, valamint az Arany János Emlékmúzeumhoz, a Csonka Toronyhoz. A Rákóczi Szövetség szervezésében arra is lehetőségünk adódott, hogy a Líceum tanulóival közösen emlékezzünk meg az 1956-os forradalomról. Az iskolában tett látogatásunk után Nagyszalontáról Nagyváradra utaztunk. Sok-sok érdekes információval szolgált idegenvezetőnk, a Líceum tanárnője, aki megmutatta nekünk Nagyvárad híres épületeit, köztük a barokk stílusú római katolikus székesegyházat, amely a püspöki palotával és a Kanonok-sorral együtt alkotja Nagyvárad barokk városrészét.

A szecessziós épületek között és a vár udvarában sétálva igazán különleges élményben volt részünk. Láthattuk a városalapító Szent László, valamint Luxemburgi Zsigmond fehér márványból készült síremlékét azon a helyen, ahol az egykori katedrálisban örök nyugalomra helyezték őket.

A Rákóczi Szövetség jóvoltából alkalmunk nyílt megismerni a Líceum tanulóit és pedagógusait, így diákjaink valóban páratlan élménnyel gazdagodtak a nap végére.Tartalom kulcsszavak