Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium

A cikk több, mint 90 napja módosult, kérjük erre figyeljen!
Az idei tanévben a BSZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium természettudományi munkaközössége számos új, az oktatásban jól használható eszközzel bővült.

Cikk megjelenés: 2022-01-19 00:00:00 Utolsó frissítés: 2022-01-19 12:20:05

Iskolánkban a biológia tantárgy a rendészeti képzés beindulásával vált hangsúlyossá, mint a szakmához kapcsolódó kiemelt természettudományos tárgy. Néhány szemléltető ábrán kívül semmilyen eszköz sem állt eddig rendelkezésünkre. A jelenleg érkezett eszközök tehát hiánypótlóak. Csak néhányat említek: virágmodellek, csontváz, torzó, emberi szervek az egyes témák elsajátítását segítik, a gyakorlatias készségek fejleszthetőek a mikroszkóp, a vérnyomásmérő használatával.

A következő elemek túlmutatnak a matematika tantárgyon. A mértékegységek átváltása sok tanulónak okoz nehézséget. Ennek gyakorlására nagyon jól használható a Schubitrix játék, ami szórakoztató módon segíti a mértékváltás begyakorlását. Idő, űrmérték, tömeg és hosszúság mennyiségek átváltása lehetséges a játékcsalád játékaival.

A térgeometria tanítása során nagy segítség a tanulóknak, ha kézbe vehetik azokat a testeket, amelyekről tanulunk. A Geometric Shapes nevű készletben megtalálhatók azok az egyszerű testek, amelyek felszínének és térfogatának kiszámítását tanuljuk. A készlet testjeiben megtalálhatók a síkba kiteríthető hálók is, a felszínek meghatározásában ez nagy segítség.Tartalom kulcsszavak