Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma

A cikk több, mint 90 napja módosult, kérjük erre figyeljen!
Iskolánk is részt vesz az NTP-MTTD-2018-as Nemzeti Tehetség Program pályázatán. Tanulóink 3D tervezés, 3D nyomtatás a filmkészítés szolgálatában témakörű pályázatban szakmai kirándulás is szerepelt.

Cikk megjelenés: 2019-04-11 00:00:00 Utolsó frissítés: 2019-04-17 12:02:05

A pályázaton résztvevő diákjaink érdeklődve várták a szakmai kirándulás napját, amelyre 2019. április 10-11-én került sor. A szerdai napon a budapesti Digitális Alkotó Műhelyben kezdtük a szakmai tapasztalatszerzést, a makerspace helyen két csoportban 1,5 óra MicroBit programozás (Bevezetés a mikroelektronikába az irodalmon keresztül) és 1,5 óra 3d tervezés és nyomtatás (3D nyomtatás földrajzon keresztül) szerepelt. Jó volt megtapasztalni azt, hogy működik az a modell, amelyet a létrehozók megálmodtak. A szakirodalom szerint:

A makerspace-ek szakosodhatnak elektronikára, robotikára, famegmunkálásra, varrásra, lézervágásra, programozásra vagy ezek különböző kombinációjára.

 

Kreatív feladatok segítségével tehetséges diákjaink jó tervező és algoritmizáló képességeiket is megmutatták, az előre tervezett élménytananyagot bővíteni kellett, mert diákjaink a vártnál gyorsabban oldották meg a feladatokat.

A kreatív foglalkozások után a Hadtörténeti Múzeum állandó kiállításait tekinthették meg, amely felölelte Magyarország hadtörténetét, fegyvertárát a honfoglalóktól napjainkig.

 

A szerdai napot a Bara Hotelben fejezték be tanulóink, ahol fáradtan pihenték ki a mozgalmas kirándulás első napját.

Másnap a filmkészítés kulisszatitkait tapasztalhatták meg a kirándulók, az Etyeken található Korda Filmparkban. A külső helyszínen bepillantást nyertek New York utcájára, illetve egy középkori helyszínen is utazhattak a történelemben. A belső helyszíneken megismerhették a filmkészítés előkészületeit, forgatás alatti munkákat. A látogatásról Sánta Márk készített összefoglaló videót.

 A tartalmas körbevezetés után - a hazaúton - a csoport zárásként megtekintette a Szolnokon található Reptár repülőgépmúzeumot is. Estére mindenki elfáradt, tartalmas két napot töltöttek el diákjaink a szakmai kiránduláson. Köszönjük a szervezést Czeglédi Henriett tanárnőnek.

Képek hamarosan Facebook oldalunkon elérhetőek lesznek.Tartalom kulcsszavak