Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium


Az Automotive Hungary kiállítás harmadik napján, május 9-én is élettel telt meg a Hungexpo G pavilonjának azon része, ahol az előző két nap a Techtogether Automotive Hungary mérnökhallgatói verseny zajlott.

Cikk megjelenés: 2024-05-20 00:00:00 Utolsó frissítés: 2024-05-26 08:21:04

Csütörtökön azonban még az egyetemistáknál is fiatalabb generáció, a Simulation of Mechatronics Challenge döntősei, hat középiskola csapatának tagjai töltötték meg élettel a helyszínt.

Az autopro.hu és az SMC Hungary Kft. közös szervezésű versenyén, a Techtogether X Simulation of Mechatronics Challenge-n a diákoknak egy teljes berendezést – egy robotkart, ami átrakási funkciót hajt végre - kellett felépíteni a nullától a működőképes állapotig. Ehhez bármilyen internetes segédanyagot használhattak a csapatok, azonban saját kútfőből kellett a feladatot megoldaniuk, telefonos segítséget nem igényelhettek – ismertette a szabályokat Szabó Péter, az SMC Hungary oktatási vezetője.

A feladatmegoldáshoz szükséges alkatrészek hiánytalanul álltak a diákok rendelkezésére, azonban az egyes alkatrészek elvesztése vagy károsodása esetén pontlevonásért cserébe lehetett új alkatrészt „vásárolni” az SMC-től. A feladat megoldásához szerelni, tervezni, vezérelni és összeszerelni is kellett.

Az alábbi iskolák diákjai jutottak be a május 9-ei döntőbe:

  • Jászberény Szent József Technikum (5 fő)
  • Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum (3 fő)
  • Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum (5 fő)
  • Soproni SzC Vas és Villamosipari Technikum (4 fő)
  • Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum (5 fő)
  • BSZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium (2 fő)


Iskolánk két tanulója Paróczai Olivér és Borsos Károly a negyedik helyet szerezte meg nagyon minimális pontkülönbséggel lecsúszva a dobogóról. A verseny értékelésekor kiemelték, hogy az előírt robotot minden csapat meg tudta építeni, azonban a programozással már nem minden csapat boldogult, csak négy csapat tudta ezt az akadályt megugrani.

Ezúton gratulálunk a tanulóinknak és valamennyi felkészítő tanárnak, valamint a csapatot összefogó Pálfi Istvánnak. Köszönjük duális partnerünknek a Linamar Hungary Zrt-nek is a felkészítést.Tartalom kulcsszavak