Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium

A cikk több, mint 90 napja módosult, kérjük erre figyeljen!
Lezajlott iskolánkban a nyelvi verseny első fordulója, megszülettek az eredmények is.

Cikk megjelenés: 2023-04-20 00:00:00 Utolsó frissítés: 2023-04-20 08:13:50

A Békéscsabai SzC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium idegennyelvi munkaközössége 2023. április 3-án, immár negyedik alkalommal rendezte meg a Nemes Tihamér TIT telc Idegennyelvi Versenyt. A több, mint 60 jelentkező iskolánk számítógép termeiben 135 perc alatt oldotta meg a telc vizsgaközpont által számunkra összeállított próbavizsga feladatsort. A verseny írásbeli feladatait a telc vizsgaközpont vizsgáztatói értékelték, és a TIT Körösök Vidéke Egyesület munkatársai segítették a verseny szervezését és lebonyolítását.

A 44 külsős jelentkező a megye 6 iskolájából érkezett, hogy összemérje erejét és tudását egymással és a 17 helyi versenyzővel. A 20 felkészítő tanár eredményességét mutatja, hogy a nevezett iskolák 71%-a képviselteti magát a döntőben,  BSZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium 9 fővel, a BSZC Kemény Gábor Technikum 9 fővel, a BSZC Zwack József Technikum 4 fővel, a Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, G imnázium és Kollégium és a Gyulai SZC Szigeti Endre Technikum és Szakközépiskola 1-1 fővel. Az írásbeli fordulóban a versenyzők 55%-ának sikerült a 60%-os
eredményt elérni, ami valódi vizsgahelyzetben a sikeres nyelvvizsga feltétele. A versenyzők legerősebb készsége a hallásértés volt, ahol átlagban 74%-os eredménnyel teljesítettek, mind az olvasásértés és nyelvhelyesség és az íráskészség feladatrészeken átlagban 53%-os eredmény született, de az olvasásértés, nyelvhelyesség több tanulónak okozott nehézséget, mivel itt a versenyzők 34%-a teljesített 60% fölött, míg az íráskészségnél ez az érték 51%.

Az írásbeli versenyfeladatokon elért teljesítmény részletes értékelését minden résztvevő egyéni kódja segítségével önállóan is megtekintheti iskolánk Moodle felületén 2023. április 17-től. A versenyzők rangsorában elfoglalt helyüket pedig a Moodle belépési jelszavukat tartalmazó táblázatból kereshetik ki. A szóbeli, döntő fordulóba a 24 legjobb versenyző került be, hogy 2023. április 24-én 13.30-tól összemérje tudását, és megszerezze a szóbeli fordulóban elérhető maximális 75 pontot. Az ünnepélyes eredményhirdetés és zárórendezvény a vizsgák után, 16 órától iskolánk aulájában lesz, ahol a szponzoraink által felajánlott díjakat vehetnek át a nyertesek. A fődíj egy ingyenes telc nyelvvizsga, de többek között az Oxford és az MM Publication Kiadókés a Lexika Kiadók könyveit, az 5 perc angol magazin, az Árpád és a Gyulai Várfürdők, a Jókai Színház, a Kék Macska Rétesbolt, Galgóczi süteménybolt, Cakaj Pékség, az ATI és Speed Pizzériák felajánlásait is megnyerhetik illetve elfogyaszthatják a résztvevők.


Tartalomhoz kapcsolódó dokumentumok

TIT-Telc I. forduló eredmények [2023.04.20]Tartalom kulcsszavak