Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium


Partneriskolánk Trencsénben ismét egy határokon átnyúló rendezvénynek adott otthont, amelyre iskolánk is meghívót kapott. A múlt héten nemes kis csapatunk nekivágott a közel 1000 km-es útnak.

Cikk megjelenés: 2021-11-09 00:00:00 Utolsó frissítés: 2021-11-09 20:10:31

A rendezvény és verseny célja a szlovák, cseh, lengyel, ukrán és magyar diákokból álló csoportokban szakmai ismeretek felhasználásával mérés, adatrögzítés, felhőszolgáltatás és applikáció használata volt, mindez - nemzetközi versenyről lévén szó - angol nyelven. A projekt megrendezését a Visegrádi Alap támogatása tette lehetővé és az IoT Brainstorming Workshop nevet kapta.

Iskolánkat a diákok részéről Kincses István Viktor, Marik István, Török Attila és Tyetyák Tamás 12. B osztályos tanulók illetve a 11. C osztályból Dancs Sándor képviselte. A kis csapatunkat - oktató fronton - Kovácsné Hajdu Ágnes, Tusjak Brigitta és Kovács Levente erősítette.

A verseny a mi részünkről az utazással vette kezdetét, amely a keddi napot ki is töltötte. A hétre jellemző volt, hogy a verseny része a délelőtti órákat vette igénybe, a délutáni időszak az aktív kikapcsolódásé volt, amely során csapatunk megtekintette a Trencséni várat, valamint versenyezhettek elektromos gokart pályán is.

A versenyben is aktívan részt vettek diákjaink, amely során az alábbi eredmények születtek:

 

A Nemzetek közötti versenyen csapatunk 2. helyen végzett, míg Török Attila - csapatával egyetemben - megszerezte a Best Group, legjobb csapat címet.

 

Gratulálunk diákjainknak, képgalériánk ITT megtalálható az eseményről.

 

 

 Tartalom kulcsszavak