Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium

A cikk több, mint 90 napja módosult, kérjük erre figyeljen!
Iskolánkban 2021.12.11-én került lebonyolításra a Szeresd a Pingvint! junior Linux rendszeradminisztrátorok versenyének döntője.

Cikk megjelenés: 2021-12-14 00:00:00 Utolsó frissítés: 2021-12-14 12:05:35

A rendezvényen az ország azon 10 legjobb középiskolása vett részt, akik előzetesen már bizonyították tudásukat, rátermettségüket a Linux operációs rendszer használatában egy online selejtező keretében.

A verseny feladatainak alapját az iskolánkban is oktatott Linux alapismeretek tantárgy témakörei adták, de ezen felül egyéb haladóbb szintű témakörbe tartozó kihívásokkal is meg kellett birkózzanak a résztvevők.

A programot egy rövid megnyitó illetve egy technikai eligazítás előzte meg, majd pedig 10.00-kor kapták meg a versenyzők a feladatokat. A 10 perces szünettel együtt 2 órás verseny után a diákok és kísérőik iskolánk vendégei lehettek egy ebédre, amelyet egy kötetlen beszélgetés követett. 14.00 órakor vette kezdetét a díjátadó, amelyen iskolánk szponzorainak (TopLaptop Kft, Carlo Quality Biztonségtechnika Kft, Knyihár Mihály vállalkozó) köszönhetően értékes ajándéktárgyakat vehettek át a versenyzők. Rendezvényünk közös fotózással zárult.

Gratulálunk minden résztvevőnek és felkészítő tanáraiknak.Tartalom kulcsszavak