Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium

A cikk több, mint 90 napja módosult, kérjük erre figyeljen!
Ünnepélyes keretek között lezajlott a 2019/2020-as tanév szalagavató ünnepsége a Csabagyöngye Kulturális Központban, ezúttal négy végzős osztállyal.

Cikk megjelenés: 2020-01-11 00:00:00 Utolsó frissítés: 2020-01-12 21:43:53

A szalagavató ünnepség hagyomány, érték iskolánkban. Idén is - a hagyományainknak megfelelően - ünnepélyes keretek között zajlott a Csabagyöngye Kulturális Központban. A meghívott vendégek láthatták végzős tanulóink tánclépéseit, átalakulásait óvodás képből ballagós képbe. Az elmúlt néhány hónapot azért a szalagavatóra való készülés is meghatározta, ahogy közeledett a dátum, annál nagyobb intenzitással. Azt gondolom megérte. Nekik is, nekünk, nézőknek is.

Az est keringővel kezdődött, jó volt látni, ahogy a fiatalok együtt mozogtak, - bár izgultak - élvezték a táncot. Az olykor szigorú, ám annál jobb hangulatú gyakorlások beértek Dóczi Zita tanárnő felkészítésével.

A nyitó tánc után következett az osztályok szalagtűzése, ahol is a végzős tanulóinkra osztályfőnökeik tűzték fel a Nemes-GSZI kék szalagját. A 12.A osztály számára Klucsics Sándor, a 12.B osztály számára Priskin István, a 12.C osztály számára Csóti Marianna, végül - első végzős rendészetis osztályként - a 12.D osztály számára Pálfi István

Rövid szünet után következtek az osztályok által készített műsorok. Mindegyik osztály ropta a táncot, megmutatta a GSZI-s létet (vagy elképzelt létet) A kedves vendégek is elégedetten mehettek haza, büszkén ismerőseikre, rokonaikra, családtagjaikra, tanítványaikra.

Köszönjük a szervezőknek a háttérmunkát, de elsősorban a végzősöknek a színvonalas szalagavató műsort, mert - valljuk be - ezen az estén Ők voltak a főszereplők.

A cikkhez tartozó kép a Békés megyei online cikkéből származik Imre György fotólencséjén keresztül.

A cikke lérhető ITT.



Tartalom kulcsszavak