Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium

A cikk több, mint 90 napja módosult, kérjük erre figyeljen!
A grafikai napon a kreativitás és esztétika szolgált platformként arra, hogy a résztvevők jobban megértsék és értékeljék a hungarikumok sokszínűségét.

Cikk megjelenés: 2023-11-20 00:00:00 Utolsó frissítés: 2023-11-20 12:45:44

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése Kulturális, Köznevelési és Érdekegyeztetési Bizottsága által kiírt 2023. évi közművelődési és művészeti pályázatának keretében rendeztük meg immár többéves hagyományunkat folytatva a „Grafikai Nap”-ot, amikor a művészetre került a hangsúly.

Az esemény során a résztvevők lehetőséget kaptak arra, hogy megismerjék a pontozó technikát, a 3D tervezés alapjait, a Rubik kocka kirakásának titkát. Az aulában pedig tesztelhették a Hungarikumok és Értéktár ismereteiket többféle tesztben. 

Ezen a napon kerültek díjazásra a fénykép és pólóterv felhívásra érkezett pályaművek is. Felhívásunkra több, mint 50 pályamű érkezett.

Az első szintű szűrést a szakmai zsűri (Gajdács Kata, Piller György, Varga Imre) jelentette, majd facebook oldalunkon keresztül lehetett a pályaművekre szavazni, így közönségdíjas művek is születtek.

Fénykép és pólóterv kategória nyertesei

Fénykép kategória

 1. Klucsics Sándor – A vizsla
 2. Koós Kevin 9/A – A fiú és a kuvasz
 3. Barkóczi Vivien 12/C – Törley – Tokaji között

 

Pólóterv kategória

 1. Kovács Csaba 9/A – A puli
 2. Kurtucz Ferenc Krisztián 11/C - Hungarikum
 3. Gergely Máté 10/C – A betyár

 

Különdíjas

 • Boldog Kristóf Dávid 11/B - „Ha nem ittad volna meg, dobogó"
 • Pogonyi István 9/A - „Pólónak jobb lett volna"

 

Közönségdíjas

 • Bordás Bence 9/A 443 szavazat
 • Pogonyi István 9/A 261 szavazat (különdíjas is)
 • Spisják Zoltán 9/A 146 szavazat

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a Grafika Napon, és hozzájárult a rendezvény sikeréhez, képeket az eseményről GALÉRIÁNKBAN láthattok.

Köszönjük Békés Vármegyei Önkormányzati Hivatalnak és Békéscsaba Megye Jogú Városnak, hogy felajánlásaikkal ilyen magas színvonalú nyereményekkel segítették a versenyünket.Tartalom kulcsszavak