Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma


I. Rendészeti ügyintézői csapatverseny Miskolcon. Iskolánk 11. évfolyamos tanulói Antóni Antal, Bada András, Kardos Milán, Perei Krisztián, Rusz Róbert és Tóth Márk, Varga Imre kollégiumvezető kíséretében vettek részt az első, hagyományteremtő versenyen.
 

Iskolánk tanulói két aranyérmet és egy bronzérmet szereztek a kiváló versenyen. Csapatunk is és Antóni Antal is első helyezést ért el, ehhez a gyűjteményhez még egyéniben Kardos Milán a harmadik hellyel csatlakozott.

Nézzük akkor számokban is az eredményt, milyen kiváló teljesítmények kellettek a csapat és az egyéni első helyezéshez! A hat fő tanulónk eredményét a végső versenyben úgy számolták, hogy a leggyengébb eredmény kiesett. Ezzel is a sportszerűség és az egyenlő feltételek biztosítása volt a cél (pl.: nem várt sérülés).

A verseny első részében az elméleti tudását nézték a tanulóknak, ahol egy online rendszerben kellett feladatot megoldani magyar és tanult idegen nyelven (angol). Ezt a versenyszámot Tóth Márk tanulónk nyerte, de jó eredményt ért el még Kardos Milán és Rusz Róbert is.

A második versenyszám az akadálypálya volt, amiről egy rövid videót is láthattok a cikkünk végére görgetve. Néhány századmásodperc és összességében is csak néhány másodperc különbségek alakultak ki a döntősök között. Itt Antóni Antal, Kardos Milán és Perei Krisztián nagyon ügyes volt! 


A harmadik számban a 2000 méteres futásban hatalmas küzdelem és még nagyobb taktikai harc ment a csapatpontokért. Ismét Antóni Anti, Rusz Robi és Perei Krisztián teljesítettek a legjobban csapatunkból. Ekkor már kalkulálható volt, hogy az egyéni versenyben nagyon kevés fog dönteni az első hely sorsáról.


Az utolsó fordulóban, a lövészetben tudta mindenki, hogy nem szabad sokat hibázni, nagy a tét. A versenyszámot Bada András tanulónk nyerte, ezzel nagyon fontos pontokat szerezve csapatunknak. Mellette még Tóth Márk (sérülten is) és Antóni Anti is szépen teljesített.


A csapatversenyben összességében 6 ponttal sikerült az 1. helyezést elérni!


Az egyéni versenyben pontazonosság esetén előre definiált volt, hogy az elméleti versenyrész eredménye dönthet. Nem gondoltuk volna, hogy szükség lesz majd ezt figyelni, de végül így alakult. Az élen pontazonosság alakult ki Antóni Antal (Békéscsaba) és Bede Dominik (Miskolc) kadétok között, de köszönhetően Anti jó elméleti eredményének, ő lett az első.

A szoros versenyt Kardos Milán 3. helyezése még szebbé tette nekünk. Ezúton is gratulálunk a csapatnak és minden részt vevő tanulónak a szép eredményekhez. Köszönjük a felkészítő tanároknak az eredményes munkát! 

Ezúton szeretnénk megköszönni a szervezést és a vendéglátást a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumnak, akik lehetővé tették a kiváló és rendkívül sportszerű verseny megrendezését. 

További képeket a versenyről a Nemes-GSZI hivatalos facebook oldalának albumában találhattok ITT.

Az akadálypálya.

Miskolci rendészeti verseny. Az akadálypálya. A feladatot bemutatja @Perei Krisztián

Közzétette: Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnázium és Koll. – 2019. február 17., vasárnap


Tartalom kulcsszavak