Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium

A cikk több, mint 90 napja módosult, kérjük erre figyeljen!
Szombaton ért véget a VI. BSZC Nemes-Linamar Országos Lego Robotverseny, amelyre 13 csapat nevezett két kategóriában. A pálya egyszerűsége láttán elsőként mindenki úgy gondolta, ez nem lesz nehéz.

Cikk megjelenés: 2023-03-05 00:00:00 Utolsó frissítés: 2023-03-05 19:12:39

A verseny megnyitójára pénteken került sor, ahol Parászka Tibor - Linamar Hungary Zrt. képviseletében - elmondta, hogy a robotika és automatizálás fontos szerepet tölt be az iparban, az ilyen jellegű versenyek pedig közelebb hozzák a tanulókhoz ezt a szegmenst. Tusjak Brigitta a verseny szakmai felelőse ismertette a szabályokat, amelyet könnyű volt megjegyezni: az elkészített Lego vagy Arduino robotok minél hamarabb érjenek célba úgy, hogy a pályán maradjanak, minderre három mért, "éles" lehetőségük van a csapatoknak. Tesztelési lehetőség viszont korlátlan mennyiségben rendelkezésre állt a verseny- és a tesztpályán is. A 13 csapat tagjai Pécsről, Hódmezővásárhelyről, Edelényből, a szlovákiai Trencinből, valamint Békéscsabáról  (Belvárosi Gimnáziumból és a Nemesből) érkeztek.

A megnyitó után indulhatott a robotok felkészítése a pályára,  tesztelés, valamint az éles futam elindítása. A csapatok változó taktikával használták el a rendelkezésre álló három időlehetőséget, voltak akik mindegyik lehetőséget letudták pénteken, de voltak akik egy-két lehetőséget a szombati napra hagytak. 

Pénteken, a verseny egyik támogatója (H-Didakt) virtuális sétát hozott a nézelődőknek, szombati napon pedig a kísérők megtekinthették az iskolai Fanuc robotot is.

Az eredményhirdetésre szombaton került sor, ahol a díjazottak a Linamar Hungary Zrt, Békéscsaba városa valamint a Békéscsabai Szakképzési Centrum ajándékcsomagjait vehették át.

Köszönjük a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak a résztvételt, reméljük hasznos tapasztalatokkal hagyták el iskolánkat.

Eredmények:

 Általános iskolai kategória:

 I. helyezett: Kovács Bálint, Papp Gergely (Kodály7)

 II. helyezett: Almási Áron,  Diczházi Balázs (Bitudó)

 III. helyezett: Gyöngyösi Márk (Atomrobotok)

 

Középiskolás kategória:

 I. helyezett: Dancs Sándor, Opauszki Norbert (Team Artemis)

 II. helyezett: Meláth Gergő, Pernecker Dávid (Kodály11)

 III. helyezett: Szabó Dominik, Nagy Zsombor (Nemes9C)

 

Külön díjban részesült a Sós Simon, Papp Marcell által alkotott Lisztes Robotok csapat.

 

Cikkek a versenyről:

 

Képgaléria az iskolai Facebook oldalon ITT.

 

 Tartalom kulcsszavak