Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium

A cikk több, mint 90 napja módosult, kérjük erre figyeljen!
Ahogy az eddigi években, az idén is megrendezésre került a „Charles Babbage” Országos AutoCAD és Inventor Verseny, a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát tagiskolája által.

Cikk megjelenés: 2020-05-08 00:00:00 Utolsó frissítés: 2020-05-08 09:48:15

Az idei évben is szép számmal indultak gépészeink a versenyen, ismét kiváló eredménnyel végeztek.

Az elődöntők - vagyis az iskolai fordulók - még a járványügyi helyzetet megelőzően kerültek megrendezésre. Az indulók közül 10 tanuló jutott az országos döntőbe, amely a tervek szerint Dunaújvárosban került volna megrendezésre. A szervezők nem szerették volna a verseny befejezését visszavonni, így - elhalasztva ugyan - a döntő megrendezésre került. A járványügyi helyzet miatt a tanulók otthon vagy az iskolában oldhatták meg a feladatokat, amelyet a lezárást követő negyed órán belül el kellett küldeni a versenybizottságnak.

Iskolánkból a döntőbe két tanuló jutott, akik a járványügyi ajánlásokat betartva iskolánkban, ellenőrzött körülmények között álltak neki az AutoCAD feladatsor megoldásának április 28-án délelőtt. A három órás feladat megoldásának következményeként 

Séllei Ákos országos 7. helyezett, 

Kékegyi György országos 9. helyezett lett

 

Rajtuk kívül még több tanulónk megkapta a nemzetközi AutoCAD tanúsítványt is, az elődöntőben elért 60% feletti teljesítményért.

Felkészítő tanáruk Papp Béla, gratulálunk a versenyzőknek.Tartalom kulcsszavak