Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma


A hétvégén tartották a SkillsJunior2019 országos döntőjét az Informatikai Oktatási konferencia keretein belül. A HTTP-alapítvány szervezésében lezajlott versenyen közel 200 induló vágott neki az online elődöntő fordulójának.

Iskolánkból több 11. és 12. évfolyamos diák próbálta ki tudását az elődöntőben, amely hálózati ismeretek, Windows Server ismeretek és Linux ismeretek témaköreiből állt össze. Az elődöntő eredményei alapján 12 fő meghívást kapott a döntőbe, ahol virtuális gépeken megoldandó feladatokat kellett elvégezniük.

A versenyzők által korábban megkapott felkészülési anyagok tartalma ugyan túlmutat a kerettantervi ajánláson, de a cél a legjobb NetSkills-esek felfedezése. A verseny során a szakgimnáziumi tanulók megismerhetik a skills-versenyek hangulatát, inspirációt és tapasztalatot szerezhetnek a későbbi vetélkedésekhez, ahol már a nemzetközi porondon történő részvételért szállhatnak harcba.

Balog Norbert 12.B osztályos tanuló a 2. helyen jutott a döntőbe, de szép eredményt ért el Zana Attila (11.B - 18. helyezett) és Kurucz Bence (12.B - 24. helyezett) is.

A döntő eredményhirdetésére az Informatikai Oktatási Konferencia keretein belül került sor a T-Systems székházában Budapesten, amely rendezvényen Fölker Csaba, Gajda Judit és Kovács Levente informatikatanárok vettek részt.

Norbert kiváló eredménnyel,

országos IV. helyen végzett,

szoros küzdelemben.

Gratulálunk eredményéhez!Tartalom kulcsszavak