Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma

A cikk több, mint 90 napja módosult, kérjük erre figyeljen!
Iskolánk kétfős csapata III. helyezést ért el a Trencséni Robotikai Napok keretében megrendezett nemzetközi robotverseny Do-It! kategóriájában.

Cikk megjelenés: 2019-04-08 00:00:00 Utolsó frissítés: 2019-04-11 08:34:29

2018. április 3-án és 4-én másodszor vettünk részt a szlovákiai partneriskola, a Stredná odborná škola Trenčín által évente megrendezett "Trenčiansky robotický deň" elnevezésű robotversenyen. A rendezvényen - melynek méretét jellemzi, hogy az iskola helyett már a trencséni Expo Center-ben került megrendezésre - számos robotikával foglalkozó cég és felsőoktatási intézmény vett részt kiállítóként. Láthattunk programozott robotkarokat, 3D nyomtatókat, illetve azzal készült drónokat, valamint számos, a témához kapcsolódó egyéb hardver- és szoftverterméket.

A versenyt a szervezők több kategóriában és korosztályban írták ki. Tanulóink a Follower Hard és a Do-It! kategóriában indultak. Előbbiben homokággyal és emelkedővel, illetve lejtővel nehezített pályát kellett teljesíteni, utóbbiban a saját építésű LEGO robottal való vonalkövetés és labirintuson való átjutás volt a feladat minél rövidebb idő alatt. A nemzetközi mezőnyben Erdős Áron 10.B és Kucsma Tibor Kristóf 11.C osztályos tanulók alkotta PAC-MAN csapat a III. helyen végzett, Do-It! kategóriában. Sikerüknek örülünk és gratulálunk nekik. A helyezést érő futam itt tekinthető meg.

A versenyről további videók itt láthatók, fényképek pedig itt és itt nézhetők.Tartalom kulcsszavak