Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium

A cikk több, mint 90 napja módosult, kérjük erre figyeljen!
November 8-án és 9-én a Trenčiansky robotický deň rendezvényen jártunk a szlovákiai Trencsénben.

Cikk megjelenés: 2023-11-29 00:00:00 Utolsó frissítés: 2023-11-29 10:09:34

Az évente megrendezésre kerülő kétnapos programra idén 42 iskola 109 diákja 141 robottal nevezett. A verseny helyszíne a trencséni Expo Center pavilonja volt. Kísérőrendezvényként az esemény támogatói mutatták be tevékenységüket. Gyártók, cégek és felsőoktatási intézmények érkeztek a régióból.

Ötödik alkalommal volt lehetőségük tanítványainknak szlovák, cseh és lengyel csapatokkal összemérni tudásukat. Iskolánkat két csapat képviselte.

Dancs Sándor 5/13.C és Frankó Csaba 5/13.B osztályos tanulók két kategóriában indultak. Sanyi harmadik alkalommal vett részt ezen a megmérettetésen, így rutinos versenyzőként segítette csapattársát. Lelkesedésüket és kitartásukat jól mutatja a többórás programozás a szálláson.   DIMIBIUM nevű robotuk az előkelő 5. helyezést érte el a Follower Hard>16 kategóriában, melyben 17 csapat indult. Megosztott 4. helyezést értek el a DoIt!>16 kategóriában, ahol 13 csapat indult.

Baukó Bence és Kun Ágoston 9.B osztályos tanulók alig több, mint két hónap felkészülés után indultak a versenyen.  TEAM LEGO-las robotukkal a Follower Hard<16 kategóriában a szintén kiváló 5. helyezést érték el az induló 19 csapat közül. Először vettek részt nemzetközi szakmai versenyen, melyen bizonyították, hogy tudásuk és szorgalmuk alkalmassá teszi őket jövőre akár a dobogós hely elérésére is.

A zsúfolt szakmai program mellett tudtunk időt szakítani a trencséni óvárosban egy rövid városnézésre és felsétáltunk a várba.

Gratulálunk diákjainknak, akik a határon túl is sikeresen tudták kamatoztatni ismereteiket!

Felkészítő tanáruk Tusjak Brigitta tanárnő volt, aki tapasztalatával és tanácsaival támogatta a versenyzőket, ösztönözte tanulóinkat a jobb eredményre a tesztelés és az időmérés szakaszaiban. A versennyel kapcsolatos előkészületekben és a szlovák testvériskolával való kapcsolattartásban kísérőtanárként Kovácsné Hajdu Ágnes tanárnő és Kovács Levente tanár úr vett részt.

Az eseményen készült képeket ITT lehet megtekinteni.Tartalom kulcsszavak