Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium


Ahogy az eddigi években, idén is megrendezésre kerültek az EuroSkills (Szakmák Európabajnoksága) magyarországi válogatói a hazánkban oktatott szakmákban.

Cikk megjelenés: 2022-05-03 00:00:00 Utolsó frissítés: 2022-05-03 16:21:06

A BSZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium két tanulója is remek eredménnyel zárt a versenyen.

Az Informatikai rendszer és alkalmazás-üzemeltető technikus szakma döntőjére, a két fordulós selejtezőket követően, az ország hét legjobb versenyzője kapott meghívást. Legnagyobb örömünkre iskolánk tanulója Szőke Attila is bejutott a fináléba. A döntőnek a Szakma Sztár fesztivál adott otthont, ahol a versenyzőknek az első napon hálózati eszközök beállításában kellett bizonyítsák tudásukat, a második napon pedig szerveres feladatokkal (Windows és Linux) kellett megbirkózzanak. A végső összesítésben Attila az eredményes felkészülésnek köszönhetően a dobogó második fokára állhatott fel, amellyel jogot szerzett arra, hogy másodmagával képviselje Magyarországot a 2023-ban Varsóban megrendezésre kerülő EuroSkills versenyen. Attilára ezek után egy intenzív szakmai felkészítés vár, amelynek végén remélhetőleg méltón fogja képviselni Magyarországot a Szakmák Európabajnokságán.

 

Az EuroSkills versenyekre való felkészülés egy hosszú folyamat, amelyben lényeges szerepet kap az utánpótlások megtalálása és motiválása. Az informatikai rendszer és alkalmazás-üzemeltető technikus szakmában az EuroSkills előszobájának tekintett Skills Junior verseny ebben az évben is megrendezésre került, ahol a fiatalabb, nem tanulmányaik utolsó évében járó diákok mérték össze szakmai tudásukat. Ennek a versenynek a döntője Budapesten került megrendezésre, ahová az ország 12 legjobb diákja kapott meghívást. Itt is szép sikert könyvelhettünk el, hiszen iskolánk tanulója Paróczai Olivér a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Olivér idén érettségizik, majd elmondása szerint iskolánkban kívánja folytatni tanulmányait Informatikai rendszer és alkalmazás-üzemeltető technikus szakon.Tartalom kulcsszavak