Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium

A cikk több, mint 90 napja módosult, kérjük erre figyeljen!
A Békéscsabai SzC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium idegennyelvi munkaközössége 2022. március 9-én, immár harmadik alkalommal rendezte meg a Nemes Tihamér TIT telc Idegennyelvi Versenyt.

Cikk megjelenés: 2022-04-28 00:00:00 Utolsó frissítés: 2022-05-03 16:27:17

A közel hetven jelentkező iskolánk számítógép termeiben a koronavírussal kapcsolatos intézkedések betartása mellett, 135 perc alatt oldotta meg az telc vizsgaközpont által számunkra  összeállított próbavizsga feladatsort. A verseny írásbeli feladatait a telc vizsgaközpont vizsgáztatói értékelték, és a TIT Körösök Vidéke Egyesület munkatársai segítették a verseny szervezését és lebonyolítását.

A 40 külsős jelentkező a megye kilenc iskolájából érkezett, hogy összemérje erejét és tudását egymással és a 23 helyi versenyzővel. A 20 felkészítő tanár eredményességét mutatja, hogy a nevezett iskolák 70%-a képviselteti magát a döntőben. A BSZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium 9 fővel, az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium és a BSZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium 3 fővel, a BSZC Kemény Gábor Technikum 2 fővel, és a Karácsonyi János Katolikus Gimnázium, a Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium és az Ady Endre-Bay Zoltán Gimnázium 1-1 fővel. Az írásbeli fordulóban a versenyzők 65%-ának sikerült a 60%-os eredményt elérni, ami valódi vizsgahelyzetben a sikeres nyelvvizsga feltétele. A versenyzők legerősebb készsége a hallásértés volt, ahol átlagban 78%-os eredménnyel teljesítettek, az olvasásértés és nyelvhelyesség feladaton átlagban 70%-os eredmény született, míg az íráskészség jelentette a legnagyobb kihívást 51%-os átlageredményével. Itt a tanulók 39%-ának lett volna sikeres nyelvvizsgája egy éles vizsgahelyzetben.

A szóbeli, döntő fordulóban a legjobb 20 versenyző 2022. március 30-án (szerdán) délután 13.30-tól mérte össze tudását. A legeredményesebb hat tanuló közül kettő az Orosházi Táncsics Mihály Gimnáziumból, három a BSZC Nemes Tihamér Technikumból és egy a Karácsonyi János Katolikus Gimnáziumból került ki. Első helyen Hajdú Dániel (10. évfolyamos), második helyen Fazekas József (10. évfolyamos), harmadik helyen Bálványos Bence (11. évfolyamos), negyedik helyen Varga Bence (12. évfolyamos), ötödik helyen Novák Szilárd (10. évfolyamos), és hatodik helyen Uhrin Ottó (11. évfolyamos) tanulók végeztek. A szóbeli vizsgán nyújtott teljesítményükért Hajdú Dániel (10. évfolyamos) és Arany Álmos (9. évfolyamos) diákok különdíjat kaptak. Arany Álmos egyben a verseny legfiatalabb döntőbe jutott versenyzője volt. Valamint, az írásbeli vizsgán elért kiemelkedő eredményükért jutalomban részesültek: Szatmári Zsombor (olvasásértés és nyelvhelyesség) Novák Szilárd (íráskészség), Szőke Gyula, Petrovszki Ádám, Erdődi Csanád Imre, Arany Álmos, Zelenák László, Bálványos Bence, Fazekas József (hallásértés).

Györgyi Ádám István pedig a legkitartóbb versenyzőnek járó jutalmat vehette át. A szponzoraink által felajánlott díjak, mint például a fődíj egy ingyenes telc nyelvvizsga, vagy az Oxford és az MM Publication Kiadók és a Dürer Nyomda könyvei, az 5 perc angol magazin, az Árpád és a Gyulai Várfürdők, a Jókai Színház, a Bonita Pékség, a Burger King és Speed Pizzéria felajánlásai tették még izgalmasabbá a versengést.

A feladatokon elért teljesítmény részletes értékelését minden versenyző egyéni kódja segítségével önállóan is megtekinthette iskolánk Moodle felületén 2022. március 24-től. Az összesített rangsorban elfoglalt helyüket pedig az iskolánk honlapján található, a Moodle belépési jelszavukat tartalmazó táblázatból kereshetik ki.

Reméljük, hogy az itt megszerzett a vizsgatapasztalat, a résztvevők által kapott visszajelzések mellett a megmérettetés izgalma is hozzájárultak az élmény- és tapasztalatszerzéshez, nyelvtudásuk elmélyítéséhez. Valamennyi résztvevőnek és felkészítő tanárnak gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Képeket az eseményről facebook oldalunkon ITT lehet megtekinteni.


Tartalomhoz kapcsolódó dokumentumok

Döntő végeredményTartalom kulcsszavak