Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium


Néhány információt szeretnénk megosztani a rendészeti képzésben résztvevő tanulók kollégiumi beköltözéssel kapcsolatban.

Cikk megjelenés: 2020-08-25 00:00:00 Utolsó frissítés: 2020-08-25 19:12:28

A rendészeti képzésben részt vevő tanulók kollégiumi beköltözésének időpontja: 2020. augusztus 31.

 

A 9.évfolyamos tanulók beköltözése

A 9.D osztályos  tanulók du. 15:00-15:30 között érkezzenek a kollégiumba. Ezt követően 15:30-tól szülői értekezletet és konzultációt tartunk!

A 9.E osztályos  tanulók du. 16:00-16:30 között érkezzenek a kollégiumba. Ezt követően 16:30-tól szülői értekezletet és konzultációt tartunk!

Megkérjük a szülőket, hogy a vírusvédelmi helyzetre való tekintettel, lehetőség szerint csak egy hozzátartozó kísérje el a gyermeket! Köszönjük megértésüket!

 

A 10-11-12. évfolyamos tanulók beköltözése

A 10-11-12. évfolyamos tanulók 2020. augusztus 31-én 17:00 után költözhetnek be a kollégiumba.

Szeretettel várjuk tanulóinkat!

 

Minden évfolyamon tanuló diáknak és szülőknek a figyelmét szeretnénk felhívni arrahogy a jelenlegi járványügyi helyzetben, csak akkor költözzön be a tanuló, vagy térjen vissza hétvégén a kollégiumba, ha teljesen tünetmentes, ha nem érzi rosszul magát és a koronavírus általános tünetei közül egyiket sem tapasztalja magán. Amennyiben a tanuló családjában, rokonságában, vagy egy háztartásban élők közül valaki is fertőzött, vagy korábban fertőzött volt, akkor a tanulók csak orvosi igazolás birtokában, negatív eredménnyel jöhet be a kollégiumba. Közös érdekünk, hogy senki se kapja el a lehetséges fertőzést. Felelősök vagyunk egymásért, kérünk mindenkit, vigyázzunk egymásra!

 

Tájékoztató Szülők részére

Amennyiben gyermekük betegség, vagy egyéb ok miatt hiányzik, a kollégiumot minden esetben értesítsék a rendeszeti.kollegium@bszc.hu címen, illetve jelzést kérünk a kollégiumi osztályfőnöknél, vagy a +36-70/977-10-82 telefonszámon.

Kérnénk a szülőket, hogy rendkívüli esemény miatti kikérőt írásban szíveskedjenek a kollégiumban leadni. (formanyomtatvány a kollégium weboldalán elérhető!)

A kikérő beküldését e-mailben is megtehetik a következő e-mail címen: rendeszeti.kollegium@bszc.hu

Egyéb kérdéseikkel, kéréseikkel is a fenti elérhetőségeken keressenek minket!

 

Étkeztetéssel kapcsolatos információk

Betegség vagy hiányzás esetén az étkeztetés lemondása személyesen a kollégium titkárságán, vagy a következő telefonszámon lehetséges: +36-70/977-10-82

Az étkezési térítési díjat átutalással is lehet rendezni a készpénzes, illetve bankkártyás fizetési lehetőségek mellett. A tájékoztató és a fizetési módról történő nyilatkozat is letölthető a kollégium weboldaláról.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a napi étkezés lemondása, a megelőző nap 9:00-ig van lehetőség.

Szülői nyilatkozat leadásával, a kollégiumi ellátásban részesülő tanulóknak lehetőségük nyílik a reggeli vagy a vacsora tartós lemondására. Az erről szóló nyilatkozatot kérjük eljuttatni, leadni a kollégium titkárságára. (elérhető a kollégium weboldalán).

www.nemesgszi.hu/

https://www.nemesgszi.hu/kollegium/dokumentumok.html

 

Mit érdemes hozni és mit nem szükséges a 9.évfolyamos tanulóknak

  • A kollégium szükség esetén biztosít ágyneműt, de nincs akadálya a saját ágynemű behozatalának. A kollégium biztosít az ágynemű mellé ágytakaró plédet is, de egyszínű, nem kirívó plédet a tanuló hozhat magával! A saját ágynemű és pléd tisztítását, mosását a tanulónak kötelessége rendszeresen elvégeznie.
  • Kérjük az új tanulóinkat, hogy az évnyitó ünnepség miatt, a megfelelő elegáns öltözéket hozzák magukkal, ez fehér inget fekete nadrágot jelent, esetleg nyakkendőt. Ehhez fekete cipőt és fekete zoknit viseljen.
  • Amennyiben a fenntartó lehetőséget biztosít majd rá, akkor az év folyamán a tanulók gyakorló és formaruházatot is fognak kapni, de a változó szakképzési rendszer miatt ez a későbbiekben valósulhat meg.
  • Testnevelés és egyéb önvédelmi órákhoz, sportoláshoz saját sportfelszerelést szükséges hozni. Elemei a sportcipő, fehér zokni, fehér póló, rövidnadrág.
  • A kollégiumban rendelkezésre áll hajszárító és vasaló is, így ezeket és más hasonló erősáramú eszközöket behozni tilos!
  • A beköltözők figyelmébe ajánljuk, hogy a saját szekrényüket zárniuk kel. Ehhez mindenkinek saját magának kell biztosítania lakatot. (Tartalékkulcs a nevelőknél leadható lesz!)
  • Amennyiben valamilyen gyógyszerérzékenysége van, az osztályfőnökének is szükséges jeleznie. A szükséges gyógyszereket, mint fejfájás csillapító, stb. mindenkinek magának kell, hogy behozza.
  • A járványveszély elkerülése érdekében mindenkit kérünk, hogy az országosan kihirdetett ajánlásokat tartsák be. Így a vonatkozó távolságtartási-, higiéniás- és maszkviselési szabályokat.
  • A kollégiumba beköltözni, valamint a kollégiumból eltávozni, csak és kizárólag a portán történő be- és kijelentkezést követően lehet! Minden hét megkezdésekor és a hétvégi hazatávozáskor, valamint a napi kimenők esetében is, portai regisztráció szükséges!


Tartalom kulcsszavak