Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma

A cikk több, mint 90 napja módosult, kérjük erre figyeljen!
Az idei évben került megrendezésre a 15. Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny, amelyen diákjaink évről-évre szép eredményekkel térnek haza. Ezúttal sem volt másként.

Cikk megjelenés: 2019-03-24 00:00:00 Utolsó frissítés: 2019-03-30 20:55:37

A verseny célja, hogy az informatikát szerető diákok számára lehetőséget biztosítson tehetségük kibontakoztatására, az általuk elkészített pályamunkák elkészítésén keresztül. A versenyre évről-évre egyre nagyobb az érdeklődés és a pályamunkákkal történő jelentkezés is.

Makra Máté - Varga Henrik a szekszárdi döntőben

A pályaműveket idén nyolc kategóriában lehetett nevezni, melyek közül iskolánkból Varga Henrik - Makra Máté páros a "Számítógépes művészeti programokTempting Past projektükkel az előzsürizés után bejutottak a szekszárdi döntőbe. Megépített (digitális) automata berendezés (hardver) és vezérlése (szoftver) kategóriában Kucsma TiborFelderítő robot projektjével hívta fel magára az előzsűri figyelmét.

 

Az első forduló és az előzsűrizés után összesen 80 diák mutathatta be projektjét a neves bírák előtt 2019. március 21-22-én Szekszárdon.

A döntőben nem csak a tudás, az elkészített projekteket pontozta a zsűri, hanem a projekt bemutatását is, amelyre 10 perce volt a versenyzőknek.

 

Tanulóink a döntőben - igényes munkájukkal - az alábbi helyezéseket érték el:Kucsma Tibor a szekszárdi döntőben

 

Varga Henrik - Makra Máté I. helyezést szerezték meg

Kucsma Tibor V. helyezést ért el

 

Gratulálunk teljesítményükhöz és felkészítő tanáraiknak a mentorálást.

 Tartalom kulcsszavak