Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium

A cikk több, mint 90 napja módosult, kérjük erre figyeljen!
2023.12.06-án iskolánk adott otthont a Szeresd a Pingvint! Junior Linux rendszer-adminisztrátorok verseny döntőjének.

Cikk megjelenés: 2023-12-14 00:00:00 Utolsó frissítés: 2023-12-15 23:43:05

A megmérettetésre az ország 10 legjobb középiskolása (9 – 12. évfolyam) kapott meghívást. A döntőt egy online válogató előzte meg, amelyen mintegy 60 középiskolás mérte össze tudását. A válogatón elméleti és gyakorlati jellegű kérdések, feladatok megoldása volt a cél. A témakörök az oktatási tematikához köthetőek voltak, „pici” nehezítéssel, úgymint állományok kezelése, tömörítése, felhasználók adminisztrálása, hálózati beállítások, hogy csak néhányat említsünk.

A döntőben viszont több mindenről kellett a versenyzőknek meggyőzniük a szervezőket. Itt előzetesen kiküldött haladó jellegű témakörök feldolgozása is feladat volt, például, képben elrejtett szöveg feltárása, titkosított szöveg kezelése, hálózati meghajtó felcsatolás, felhasználói quota beállítása.

A két órás megfeszített erőpróba után a diákokra ebéd, a szervezőkre pedig a javítás feladata várt. Az eredményhirdetésen nem csak a versenyzők és felkészítőik vettek részt, hanem a rendezvény szponzorai is, olyan cégek, vállalatok, akik szívügyüknek tartják az igényes informatikai szakember képzést. A díjak átadása után Mucsi Balázs Sándor a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója méltatta a rendezvény fontosságát és gratulált a versenyzőknek.

Köszönjük a felkészítők és a szervezők munkáját, várunk mindenkit a következő versenyen is.

Média megjelenések:

  • Ki az, aki nem szereti a pingvint? (behir.hu)
  • Szeretik a pingvint: junior linux rendszer-adminisztrátorok csaptak össze a Gésziben (beol.hu)
  • A legjobb tíz tanuló versenyzett a „Szeresd a pingvint” döntőjében (oroscafe.hu)
  • Oroscafe Híradó a Youtube-on

Képek az eseményről: facebook galériánkban

Összefoglaló videó:
Tartalom kulcsszavak