Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium

A cikk több, mint 90 napja módosult, kérjük erre figyeljen!
A 2022/23-as tanév - iskolánkban - soha nem látott létszámmal indult el. Az elmúlt években a járványügyi helyzetrevaló tekintettel nem tarthattunk össznépi tanévnyitót, idén sikerült.

Cikk megjelenés: 2022-09-04 00:00:00 Utolsó frissítés: 2022-09-05 09:01:44

Az idei tanévben új 147 diák állt az iskolai kézilabdapályán, mellettük pedig a 10, 11, 12. évfolyamos tanulóink, valamint technikus felnőttoktatásban résztvevő diákok sorakoztak fel.

Maczik Mihály András igazgató úr évnyitó beszédében elmondta, hogy a szülők és a diákok is választottak, ebben az iskolában folytatják tanulmányaikat. Az iskola és az oktatók feladata, hogy ezt maximálisan segítse szakmailag, de az oktatáson kívül nevelési feladatunk is van: egy Nemeses diák a tanórákon és az iskolán kívül is Nemeses diák, ahol feladata méltón képviselni a választott Intézményt. A maximális eredmény eléréséhez mindkét félnek a maximumot kell nyújtania.

Hagyományainkhoz híven a gólyák  elmondták az iskolai fogadalmat, majd Igazgató úr fogadta intézményünkbe őket kézfogással.

Az újonnan indult osztályok és osztályfőnökeik a következőek:

  • 9.A - Gépgyártástechnológiai- valamint mechatronikai technikusok (Szabó Angéla)
  • 9.B -  Szoftverfejlesztő- és tesztelő technikus (Földi Zsolt)
  • 9.C - Informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető technikus (Szilágyiné Ács Rózsa)
  • 9.D - Közszolgálati technikus (Raffai András)
  • 9.E - Közszolgálati technikus (Bertalan Erika)

A csütörtöki napon tanulóink a tanévnyitó után osztályfőnöki órákon vettek részt, a pénteki napon pedig teljesen az oktatásé volt a főszerep. A gólyák első megmérettetése a gólyanapon lesz október 15-én, bár az október elején megrendezésre kerülő Garabonciás napokon is lesz szerepük, rögtön a fáklyás felvonuláson megmutathatják melyik iskolához tartoznak.

 Tartalom kulcsszavak