Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium

A cikk több, mint 90 napja módosult, kérjük erre figyeljen!
Beszámoltak a tanulmányi sikereikről iskolánk volt tanulói, a Laczkó János alapítvány támogatottjai.

Cikk megjelenés: 2024-01-07 00:00:00 Utolsó frissítés: 2024-01-07 20:09:28

Eddigi években a Laczkó János Elektrotechnikai Alapítvány lehetővé tette a végzős gépész és mechatronikus tanulóink számára, hogy ösztöndíjra pályázzanak. Az alapítvány több éve támogatja a Békéscsabai Szakképzési Centrum diákjait, amelynek fő célja a diákok támogatása felsőfokú tanulmányaik megkezdéséhez illetve annak folytatásához. A 2022-es év szeptemberében a támogatási szerződést iskolánk négy volt tanulója Marik István, Szabó Anna, Tyetyák Tamás és Varga Zoltán írhatta alá. 

A tanulók közül ketten - Marik István és Varga Zoltán - megosztotta egyetemi tapasztalatait velünk és az Alapítvánnyal:

Marik István

 Sokat fejlődtem programozásban. Megtanultam a C, C++, Java és a Python nyelveket. Rendeszerfejlesztés kurzus keretein belül belátást nyerhettem, hogy milyen érzés csapatban, többfunciós rendszert programozni. Emelett a kötelező 2 félév testnevelésnek köszőnhetően felvehettem fitness és kondicionálás kurzust illetve az asztalteniszt, mind a kettő egy jó levezetést adott a hetek során. Hálás vagyok a hallgató társaimnak, mert segítjük egymást ahol kell, így könnyebb leküzdeni az akadályokat.

 

Varga Zoltán 

Immár harmadik féléve vagyok egyetemista, és ez idő alatt nagyon sokat sikerült tanulnom. Első két félévet viszonylag könnyen vettem, mivel sok minden már ismerős volt középiskolából is, így nem okozott nagy meglepetést. Rendszerfejlesztésen megtanultunk csapatban egy összetett rendszert fejleszteni, problémákat kezelni, esetleges konfliktusokat megoldani. Megismerhettem több új programozási nyelvet és technológiát is. Mivel az egyetemen van nyelvtanulási lehetőség, ezért elkezdtem olaszul tanulni, jövőre németül is szeretnék. Ezen három félév alatt rengeteg embert megismerhettem, akikkel öröm együtt dolgozni a beadandókon, együtt tanulni, esetleg néha jól is érezni magunkat.   

 

Köszönjük volt diákjaink beszámolóit, valamint a Laczkó János Elektrotechnikai Alapítvány ösztöndíj pályázatának lehetőségét 

 Tartalom kulcsszavak