Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium

A cikk több, mint 90 napja módosult, kérjük erre figyeljen!
Iskolánk névadójának tiszteletére alapított Nemes Tihamér díjat ballagó diákjaink közül azok kapják, akik közismereti vagy szakmai országos versenyeken rangos helyezéseket érnek el.

Cikk megjelenés: 2023-05-08 00:00:00 Utolsó frissítés: 2023-05-08 09:54:04

A 2022/2023-as tanévben az oktatótestület döntése alapján Nemes Tihamér díjat kapta:

 

 a 12. E osztály tanulója: BALÁZS GERGELY

 

 Négy évvel ezelőtt Gergely csendes, halk szavú fiúként érkezett iskolánkba. Érdeklődött a rendőri szakma iránt, de nem volt határozott, konkrét elképzelése pályáját illetően. Szorgalmas, jó tanulmányi előmenetelű diák volt. Az évek során fokozatosan nyílt meg tanárai és diáktársai felé, s határozta el, hogy a rendőrtiszti pályát célozza meg. Ennek érdekében tanulmányi eredményét jeles szintre javította.

 A Szarvasi Birkózó Egyesület tagja, elhivatott sportoló.  Választott szakterülete, a Rendészet és közszolgálat szakmai tárgyaiból teljesítménye 11-12. évfolyamra kiemelkedővé vált. Hozzáállásának, szorgalmának, elhivatottságának és tudásának köszönhetően kiváló eredményeket ért el szakmai versenyeken:

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőjében 4. helyezett lett. Az Országos Közszolgálati és Rendészeti Verseny döntőjében 1. helyezést ért el.

Gergő eredményeivel és bízom benne, hogy majdan szakmai életútjával öregbíti iskolánk és azon belül a Rendészet és közszolgálat ágazat jó hírét. Gratulálunk az eredményekhez!

 Tartalom kulcsszavak