Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium


A partneriskolai együttműködéshez tizennégy intézmény csatlakozott Békés vármegyéből, amelyek között iskolánk is kiválasztásra került.

Cikk megjelenés: 2024-05-27 00:00:00 Utolsó frissítés: 2024-05-26 09:15:44

A Szegedi Tudományegyetem a köznevelési, a szakképzési és a felsőoktatási szereplők együttműködésén alapuló regionális tudáshálózat kialakítására törekszik a Dél-alföldi régió versenyképességének, társadalmi és gazdasági megújulásának, valamit fejlődésének előmozdítása érdekében. Ezzel összefüggésben a régióban Békés vármegyében elsőként jött létre keretmegállapodás a kormányhivatal és a Szegedi Tudományegyetem között.

Az egyetem mérnöki kara partneriskolai hálózatot kívánt létrehozni, amelynek részeként egy tanulóközpontú partnerrendszer kiépítését kezdeményezte 14 Békés vármegyei középfokú oktatási intézmény részvételével. Szerdán a partnerségben való részvételt igazoló tanúsítványok átadása történt meg a Békés Vármegyei kormányhivatal nagytermében.

A tanúsítványt Fölker Csaba mb. igazgató vette át Prof. Dr. Bíró Istvántól a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának dékánjától.

Médiamegjelenés az eseményről, valamint a cikk képének a forrása: beol.huTartalom kulcsszavak