Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium

A cikk több, mint 90 napja módosult, kérjük erre figyeljen!
Iskolánk természettudományok iránt érdeklődő tanulóinak egy csoportja Budapestre látogatott el a közelmúltban. Először az Álmok Álmodói 20 kiállításon jártunk.

Cikk megjelenés: 2023-01-20 00:00:00 Utolsó frissítés: 2023-01-20 12:33:40

A kiállításon olyan tudományos és technikai vívmányok kerültek bemutatásra, amelyek felfedezői magyar származásúak voltak.
Orvoslás, Energia és Ipar, Agrár, Infokommunikáció, Mobilitás, A tér tudománya - ezek voltak a legnagyobb szekciók nevei. Mindenki találhatott az érdeklődésének megfelelő teret, lehetett az Ikarus busz sofőrje, kipróbálhatta a lúdtollal való írást, matematikai fejtörőn gondolkodhatott...
 
Ezután a Csodák Palotájába tértünk be, ahol kötetlenebb formában tekinhették meg a diákok a kiállításokat, játszhattak, mozizhattak. Népszerű volt a Szabadulószoba is, valamint az Öveges laborban a kísérletezés. 
Külön öröm, hogy néhány gyerek számára jutalomként, ingyenesen tudtuk biztosítani a fenti programokat, mivel az elmúlt két évben eredményesen szerepeltünk a különböző fenntarthatósági versenyeken, így volt miből gazdálkodnunk.
 
A szervezők és a kísérők: 
Murvai Mónika, Petruska Gabriella, Szabó Angéla és Zuberecz-Tokár Ida. 


Tartalom kulcsszavak