Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium


2022. szeptember 30-án a Békéscsabai Repülőtéren került megrendezésre a XXI. Országos Haditorna Verseny megyei döntője.

Cikk megjelenés: 2022-10-10 00:00:00 Utolsó frissítés: 2022-10-25 08:24:36

A versenyre iskolánk 2 csapattal indult. Resetár Dorka, Kollát Zétény, Csavar Krisztián, Kiss Huba alkotta az egyik egységet, míg Sulyok Titanilla, Józsa Erik, Tuskán Erik, Szabó Dávid a másikat. Farkas Milán tartalékként várta a bevetést.

A megmérettetésre nevezett tanulóink java első alkalommal járt a haditornán. Ennek ellenére első csapatunk 5., míg a második csapatunk 9. helyezést ért el a versenyen a 25 induló között. Az ügyességi, katonai jártassági feladatokban van még mit tanulnunk, azonban a fizikai erőt és állóképességet igénylő feladatok mindegyikét megnyerték tanulóink. Ennek eredményeként első csapatunk mind az „akadálypálya” mind a „fegyveres terepfutás” feladat leküzdésében a legjobb eredményt érte el, megnyerve ezzel a feladatok különdíjait.

Jutalmuk a Békéscsabai Árpád Strand és Gyógyfürdő fürdőbelépői voltak, valamint az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 14. Hadkiegészítő Iroda által felajánlott könyvjutalmak. A csapat tagjainak felkészítését Sándor Gábor és Tomka Ágnes végezte.

Néhány kép az esemnyről elérhető ITTTartalom kulcsszavak