Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma

A cikk több, mint 90 napja módosult, kérjük erre figyeljen!
A művészet Nemes-IT címmel iskolánk fotó-, és rajzpályázatot írt ki melynek díjazottjai tárgynyereményeiket átvéve arról is értesültek, hogy a fődíj egy utazás: a nemzetközi hírű Kecskeméti Rajzfilmstúdió meglátogatása.

Cikk megjelenés: 2019-04-02 00:00:00 Utolsó frissítés: 2019-04-03 10:04:22

Ezt a díjat 2019. 04. 01-én „vehették át” tanulóink. A stúdióban először a régi, mindenkinek ismerős rajzfilmek (pl. Magyar népmesék, Vizipók, …) készítésének lépéseibe avattott be minket házigazdánk. Már ez is nagyon érdekes volt, de természetesen betekintést nyertünk a modern eljárások rejtelmeibe is, azaz a mai 2D-3D rajzfilmek készítésének egyes fázisait nézhettük meg olyan mesék egyik alkotóinak közreműködésével, amelyek még nincsenek is kereskedelmi forgalomban.

A másfél órás programot egy kész epizód megtekintése zárta, amely mindenkit meggyőzött arról, hogy a sok grafika, a precíz rajzolás, a számítógépes animáció, azaz a befektetett több száz óra munka megéri, hiszen az eredmény érdekes, többször nézhető, és művészeti szempontból is igényes alkotás, amit egyszerűen így emlegetünk: magyar rajzfilm.

A végén egy kötetlen beszélgetés során mindenki feltehette kérdéseit, melyekből kiderült, hogy legtöbbünk szívesen dolgozna egy ilyen stúdióban. Ezeket a kérdéseket és válaszokat hosszú lenne is idézni, de talán a fotókon is látszik, hogy miért …

Köszönjük a Gépész Diákszervezetnek hogy hozzájárulásával segítette az utazás megvalósítását, és Lévai Jánosnak (11/A) a fotókat!

A grafikai napról EBBEN a cikkben írtunk, míg a stúdió látogatásakor készített képek ITT láthatóak.Tartalom kulcsszavak