Rendészeti Kollégium

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:Üdvözöljük a békéscsabai Rendészeti Kollégium weboldalán!

Aktuális

A felújítás hamarosan kész. Két nagy volumenű felújítási pályázat is futott az elmúlt években, az egyik már befejeződött, a másik néhány hét múlva záródhat.
Mindkét épületrészt érintő komplex energetikai korszerűsítés valósult meg. A kollégiumunk a nyár folyamán több szempontból is megújult. A belső terek ismételt felújítása, valamint az eddig használaton kívüli "B" épület 2.emelete is felújításra került, ahol a lány tanulóink kapnak helyet a következő tanévben. Új bútorokkal, asztalokkal, székekkel, ágyakkal, gyönyörű új környezetben tölthetik majd el mindennapjaikat.
Megtörtént a tető hőszigetelése és felújítása, valamint napelemek kerültek fel, hogy az energiával is hatékonyan bánjunk! Szeptemberben pedig reményeink szerint befejeződik akülső homlokzat szigetelése is.


A már befejeződött felújítási pályázat

KEHOP-5.2.10-16-2018-00183

Projekt címe: Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziumának és Kollégiumának épületenergetikai fejlesztése
Projekt azonosítószáma: KEHOP-5.2.10-16-2018-00183
Támogatás összege: 105 810 580 ft.
Támogatás intenzitása: 100 %
Projekt megvalósítás kezdete: 2019.06.01
Projekt megvalósítás befejezése: 2020.05.31
Projekt státusza: folyamatban
Projekt rövid leírása: A Kollégium B épületének nyílászáró cseréje, homlokzati szigetelése, lapostető szigetelése, bádogos szerkezetek cseréje, napelemes rendszer kialakítása.
Projekt közvetlen célja: A hazai épületállomány műszaki és energetikai hatékonyságának javítása. Energia megtakarítási lehetőség javítása. Az épületek hőtechnikai adottságainak javítása. Napelemek alkalmazása hálózati, vagy autonóm (hálózatra nem kapcsolódó) villamosenergia-termelés céljából.


A még futó felújítási pályázatunk

TOP-6.5.1-16-BC1-2017-00006

A projekt leírása: A Békéscsaba, Ligeti sor 16 szám és a Békéscsaba, Trefort utca 2. szám (hrsz.: 3261/3) alatti épületek felújítása: A tervezett állapot a 7/2006 TNM rendelet 6. § (5) és (6) bekezdéseinek b) pontjaiban megfogalmazott követelményeknek megfelelően és költségoptimalizált követelmény szintjének megfelelősségét tervezzük. A homlokzat utólagos hőszigetelését, a zárófödémek utólagos hő- és vízszigetelését, központi fűtésrendszer korszerűsítését, homlokzati nyílászárók cseréjét/korszerűsítését tervezzük. A projekt megújuló energia hasznosító rendszer (HMKE) kiépítését tartalmazza. A projekt tervezése során a projektarányos akadálymentesítés követelményeinek meg kívánunk felelni, ezért rehabilitációs szakmérnököt is bevonunk a munkálatokba. A projektarányos akadálymentesítés magába foglalja az akadálymentes bejárat kialakítását, valamint az akadálymentes WC kialakítását is.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz