Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma


EuroSkills a szakmák Európa-bajnoksága. A versenyzők rengeteg felkészüléssel, energiaráfordítással ugyanakkor tapasztalatszerzéssel is a hátuk mögött vágnak a versenynek neki, sokszor kiváló eredménnyel.

Nagyszerű eredménnyel zártak az EuroSkills 2018 versenyzői. Az idén Magyarország adott otthont a két évente megrendezésre kerülő szakmák Európa-bajnokságának. A versenyzők nehéz felkészülési időszakon vannak túl, a verseny maga 3 napon keresztül zajlott a HungExpo területén. A magyar csapat 3 aranyérmet, 3 ezüst érmet, 3 bronz érmet szerzett, valamint többen kiválósági érmet is kaptak.

Iskolánk is érintett volt, mivel volt tanulóink is szerepeltek a nemzetközi mezőnyben. Mechatronika szakmában Takács Zoltán csapattársával aranyérmet érdemelt teljesítményükkel, míg másik volt diákunk Orodán Tamás és csapattársa az Informatikai rendszerüzemeltető szakmában kiválóségi érmet kaptak.

Büszkék vagyunk rájuk és a magyar csapat többi résztvevőjére, felkészítőjére is.

Az eseményről képek, információk a verseny hivatalos facebook oldalán láthatóak: https://www.facebook.com/skillshungary/Tartalom kulcsszavak